SEO τεχνικές για να εκτοξεύσετε την ιστοσελίδα σας!

Το SEO είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνδεθείτε με στοχοθετημένους καταναλωτές. Με τις SEO τεχνικές εστιάζουμε στην διάδοση του μηνύματός σας. Στο να επικοινωνήσετε την υπηρεσία σας και να δείξετε στους καταναλωτές το προϊόν σας με μεγαλύτερη ευκολία.

Η εφαρμογή μιας αποτελεσματικής στρατηγικής SEO δεν είναι εύκολη υπόθεση όμως. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη όλες τις πρόσφατες ενημερώσεις του αλγόριθμου κατάταξης της Google, ο οποίος ολοένα γίνεται πιο περίπλοκος.

Για όσους παρ’ όλα αυτά επιθυμούν να κάνουν μόνοι τους μια προσπάθεια να πιάσουν πρώτη θέση στη Google, εδώ είναι μερικές σημαντικές SEO τεχνικές.

 

1. Αξιολογήστε πώς αναζητούν οι πελάτες σας

Προτού μπορέσετε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπο σας, πρέπει να ξέρετε τι ακριβώς βελτιστοποιείτε. Οι όροι που χρησιμοποιούν οι χρήστες για να αναζητήσουν αυτό που προσφέρετε είναι γνωστές ως λέξεις-κλειδιά. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για την εύρεση λέξεων-κλειδιών, αλλά θα σας συνιστούσα το Google Keyword Planner. Είναι δωρεάν και εύχρηστο, ειδικά για αρχάριους. Μπορείτε να βρείτε λέξεις κλειδιά εισάγοντας τη διεύθυνση URL του ιστοτόπου ενός ανταγωνιστή σας.

 

2. Εφαρμόστε λέξεις-κλειδιά στον ιστότοπο σας

Μόλις εντοπίσετε τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν οι χρήστες για να βρουν προϊόντα ή υπηρεσίες παρόμοιες με τα δικά σας, πρέπει να τις εφαρμόσετε στον ιστότοπο σας. Εάν το έχετε κάνει αυτό στο παρελθόν, ίσως γνωρίζετε ότι έπρεπε να συμπεριλάβετε την ακριβή λέξη-κλειδί έναν ορισμένο αριθμό φορών σε κάθε σελίδα.
Αυτή ήταν η καλύτερη μέθοδος μέχρι πρότινος, αλλά η Google έχει βελτιώσει την ικανότητά της να κατανοεί το θέμα μιας ιστοσελίδας. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει εκτός από την λέξη-κλειδί, να συμπεριλάβετε και άλλους σχετικούς με την λέξη-κλειδί όρους για να δημιουργήσετε ένα σαφές θέμα στην ιστοσελίδα σας.

 

3. Βελτιώστε τους τεχνικούς παράγοντες του SEO

Το περιεχόμενο είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του ιστοτόπου σας. Αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την απόδοση του. Για παράδειγμα, όταν σχεδιάζετε έναν ιστότοπο ή αν έχετε ήδη σχεδιάσει έναν, είναι επιτακτικό τον κάνετε εύκολο στην πλοήγηση για τους χρήστες. Θα πρέπει να έχετε μια σαφή ιεραρχία στον ιστότοπο σας και εάν έχετε πολλά θέματα, είναι σημαντικό να διατηρήσετε μια σωστή δομή πλοήγησης.

 

4. Δουλέψτε στη διάδοση του περιεχόμενού σας

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι αν “γράψετε ένα εξαιρετικό περιεχόμενο“, θα ανέβει αμέσως η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.
Το σπουδαίο περιεχόμενο είναι φυσικά ένα κρίσιμο στοιχείο για την οικοδόμηση ενός ιστότοπου, όμως  οι SEO τεχνικές λένε ότι δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε.
Αφού έχετε δημιουργήσει μια σπουδαία ιστοσελίδα, πρέπει να πείτε στον κόσμο για αυτήν!
Με πάνω από 6 ιστοσελίδες ανά άτομο στη γη, πρέπει να εργαστείτε αρκετά, αν θέλετε ο ιστότοπος σας να ξεχωρίσει. Το λεγόμενο link building λοιπόν, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σωστού SEO.

 

5. Μετρήστε τα αποτελέσματα σας

Το καλύτερο μέρος του SEO είναι η δυνατότητα παρακολούθησης και τελειοποίησης ολόκληρης της διαδικασίας. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τον ιστότοπο σας, τις πηγές επισκεψιμότητας και την αφοσίωση του χρήστη. Το Google Analytics και τα Webmaster Tools είναι και τα δύο δωρεάν προγράμματα που προσφέρει η Google, τα οποία σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τους επισκέπτες και τον ιστότοπο σας. Αν δεν το κάνετε ήδη, πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα να χρησιμοποιείτε αυτές τις δύο πλατφόρμες.

 

6. Προχωρήστε παραπέρα

Εκτός από το SEO, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τις άλλες μεθόδους εισερχόμενου μάρκετινγκ, όπως τα μέσα μαζικής δικτύωσης ή το μάρκετινγκ περιεχομένου και πώς μπορούν αυτά να σας ωφελήσουν.

 

Μπερδεύτηκες με όλα αυτά; Δεν έχεις τον χρόνο να ασχοληθείς όσο χρειάζεται για να ανεβάσεις την κατάταξη της επιχείρησής σου; – Μην ανησυχείς καθόλου. Είμαι εδώ για εσένα!
Μπορώ να σου παρέχω υπηρεσίες SEO υψηλής εξειδίκευσης, εφαρμόζοντας όλες τις SEO τεχνικές ώστε το site σου να πιάσει κορυφή! 

Δες εδώ για παράδειγμα κάποια πακέτα SEO

Αν ακόμη δεν έχεις ιστοσελίδα, στείλε μου email στο elias@sekeris.gr ή τηλεφώνησε στο 6941 538 037.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:

Δες ακόμα

Κορονοϊός Covid-19 Δες τα στατιστικά σε πραγματικό χρόνο

Κορονοϊός Covid-19 Δες τα στατιστικά σε πραγματικό χρόνο

Κορονοϊός Covid-19 | Στατιστικά Δημιούργησα την παρακάτω εφαρμογή, μέσω της οποίας εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο τα στατιστικά της εξάπλωσης του ιού Covid-19. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ενσωμάτωσης της εφαρμογής των στατιστικών στην ιστοσελίδα σου μέσω του κώδικα...

Κατασκευή e-shop Ηράκλειο Κρήτης: 6 λόγοι για να μου εμπιστευτείς το e-shop σου

Κατασκευή e-shop Ηράκλειο Κρήτης: 6 λόγοι για να μου εμπιστευτείς το e-shop σου

Κατασκευή e-shop Ηράκλειο Κρήτης | Ηλίας Σεκέρης Όπως γνωρίζουμε όλοι πλέον, είναι ευκολότερο από ποτέ πια να κάνει κάποιος αγορές και πωλήσεις online.Κανείς δεν περιορίζεται όπως παλιότερα στον επιτραπέζιο υπολογιστή για να κάνει την έρευνά του σχετικά με τα προϊόντα...